Det lilla ljusa

Sedan jag flyttade till Stockholm har jag dragit på mig ett enormt intresse för inredning. Det som gäller just nu är blommor och vaser och ljus och gardiner och sängkläder och vita möbler och ugglor. Och allt där emellan.

"När jag blir journalist och rik ska jag köpa dittan och dattan", tänker jag och fortsätter planera vad jag ska ha för lampor och dörrar i mitt framtida hus. De mer realistiska målen för min nuvarande tvåa är en fondvägg i vardagsrummet och fina, ljusa medaljongtapeter i sovrummet.

Det vore jättekul om ni kunde tipsa om några, mindre kända, inredningsbloggar. Så att jag kan stimulera mitt beroende.




Söndagsfotograferande och struntpratande

Avslutade denna toppenvecka med min fina vän Maria. Efter över en månad utan varandra hade vi massor att ta igen. Så det fikades, fnittrades och fotograferades en hel del.
 



Kalas för hela slanten

Igår vad släkten här och firade den nyblivna tjugoåringen. Det trevliga sällskapet, goda fikat och de jättefina presenterna gjorde min dag till en toppenlördag.

Jag började kalaset med att äta upp mig några kilo (tårtor, chokladbollar och morotsmuffins fick oss alla att rulla fram). Vid dagens slut, tack vare mina kusiner och flera omgångar av kurragömma, var kilona borta igen.




Tjugo

Nu är lilla jag hela 20 år gammal. Det firades med dunder och brak hela onsdagen fram till klockan 22. Då var det läggdags för födelsedagsbarnet. Jag hann under dagen med jungfruresan till systembolaget. Med mig hem kom Petters Prosecco.

Jag har haft en underbar dag med så många fina presenter och härliga gratulationer!

Dagens största chock var när jag öppnade en present från pojkvännen. På botten i en skokartong satt nämligen en Londonresa! I presenten ingår boende på fint hotell, shopping, alla Londons sevärdheter och middag på grymma Jamie Olivers restaurang. I april packar jag min väska. Wihooooo! 😍

En annan chock, se näst sista bilden, var när en guldig iPhone dök upp i ett paket. Tack mamma och pappa ♡






 


Före tjugo

Idag är det min sista dag som tonåring. Det firar jag med att strosa runt i pyamas och skylla alla mina problem och brister på att jag är tonåring. För är man under 20 får man göra lite som man vill. Och vara lite som man behagar.

Så jag gör en sista tonårsrevolt. I don't care about chokladbollar, I love it!

 

En uggla. På golvet. I vardagsrummet.

 

Nytt till journalisten

Idag gled jag och min Fredrik runt i Gallerian.  Jag har länge letat efter en ryggsäck i skinn. Som journaliststudent släpar jag alltid runt på kamera, minidator, anteckningsblock, kalender och en jädra massa struntsaker. Men nu, efter snart fyra års helvete, ska det bli ändring på saken. Säg nej till smärta i nacke och axlar - och ja till denna snygga ryggsäck!

Jag fick även med mig en tidig födelsedagspresent hem. Snart ska jag nämligen ut på praktik och då är en fin skjorta ett måste.





Konsten att blåsa

Förra veckan tog jag och min kamera Saltsjöbanan till glashyttan Stockholms heta glas. Mitt uppdrag: dokumentera glasblåsning.

På plats möttes jag av två härliga tjejer, Yoko och Nina, som gärna ställde upp på bild och svarade på mina frågor. 2 000 bilder senare lämnade jag ugnarnas värme och traskade bort i snön. Helnöjd och utan brännmärken.




Soffhänger

Denna kväll spenderar jag och min favoritkille i soffan. Vi är helt torsk på serien Breaking Bad och WiiU-spelet Rayman Legends. Så istället för att festa loss som, andra ungdomar i Stockholm, har vi bänkat oss framför TVn.




Photoshoot: Patrik Flodin

I söndags fotograferade jag rallystjärnan Patrik "Kotten" Flodin. Patrik ska sadla om till rallycross och behövde därför bilder till hemsida, press och broschyrer.

Fullpackad med kamera, objektiv, blixt och stativ begav jag mig till Nynäshamn. Mitt julklapps-objektiv (55mm, f/1.8) passade perfekt eftersom ljuset var ganska dämpat i lokalen.

Här nedan ser ni mina bilder. Så håll utkik efter dem i era tidningar.




RSS 2.0