Den starka gladiatorn

Idag tillbringade jag två timmar med denna otroliga man, Mikael Spreitz.

Micke är känd som bland annat Niedermann (i Stieg Larssons Millennium-serie) och Gladiatorn Tor. Han har några tuffa år bakom sig – som han idag har vänt till något positivt. Genom att berätta öppet och ärligt om denna tid är han för många en stark inspirationskälla. Han arbetar även med barncancerfonden och Min stora dag.
 
Mitt uppdrag är att göra ett reportage med Micke som huvudperson. Därför reste vi tillbaka i tiden till hans gamla kvarter och besökte högstadieskolan.

Scrollar ni vidare ser ni några av bilderna som jag tog i dag. Min favoritbild är utan tvekan nummer två!
 



Fotofantasternas dröm

Söndagen spenderades bland inspiration, kameror och föreläsningar. Redan klockan tio var jag och min kompis på plats i Älvsjö för att ta del av fotomässan.

Alla utställda fotografier var så otroligt fina. Jag är enormt inspirerad att fotografera. Nu, nu, nu vill jag åka iväg till Grekland eller Italien och fotografera människor!
 

 


Nytt i bloggen!

Jag har suttit och lekt lite i photoshop. Resultatet, en ny, ljusare stil på bloggen.

Föredrar du det nya eller var det bättre förr?






Mörkerfotografering

Under söndagens långa väntan, innan vi blev insläppt på arenan, passade jag på att rasta kameran. Jag har länge velat fotografera staden under kvällstid - så detta blev väl en liten övning.

Slutartiderna ligger på runt tre sekunder och ett betongräcke fick testa rollen som stativ. Tycker effekterna blev riktigt tuffa!





Smygtitt på reportage

Idag har jag en ledig dag från skolan. Eller ledig och ledig... Jag jobbar möjligtvis hårdare än någonsin.
 
I slutet av veckan har jag deadline på mitt reportage om surdegshotellet. Layouten är så gott som färdig och bilderna ligger redo att publiceras. Det enda är under uppbyggnad är texten. Det är en riktig utmaning eftersom mitt reportage hoppar i tiden, blandar miljöer och ska gestalta stämningen. Men jag kämpar på och räknar med att detta ska bli mitt bästa arbete någonsin.

/ Studenten med höga krav, som strävar efter att alla skolarbeten ska vara i DN-klass.
 
 

Den lilla svarta

Idag under lunchen rastade jag min kamera lite. Resultatet? Tre svarta miljöbilder.
 



NITRO CIRCUS ~ bildbomb del 2

Jag kan på fullaste allvar säga att dessa killar är de största galningarna jag någonsin sett. Förutom de mest idiotiska trixen med cross och bmx åktes det även trehjuling och badkar.
 
Två skräckslagna killar från publiken plockades ur publiken för att delta i showen. Precis innan de klev på crossen visades denna video från ett tidigare publiknummer. Killen i mitten var nära att bryta ihop - och jag förstår honom!
 



NITRO CIRCUS ~ bildbomb del 1

Gårdagen var som sagt helt otrolig! Jag är fortfarande i chock - det var det grymmaste jag någonsin sett. Jag är så tacksam att jag fick sitta där med min kamera.
 
För alla er som inte hade turen att se denna show live kommer några bildbomber som tröst.
 



Nitro Circus live

Med kameran i högsta hugg besökte jag den fantastiska showen Nitro Circus! Det var helt underbart och jag är fortfarande i extas. Jag har aldrig tidigare upplevt sådan chock, glädje, ångest och hänfördhet på samma gång. Helt galet. Tack min fina prins för att du bjöd mig på en otrolig upplevelse.
 
Här är min absoluta favoritbild från kvällen. Fler bilder kommer upp imorgon.
 



 

Helgfrukost

 

Surdegshotell

Denna fredag har inte varit lik någon tidigare fredag. Denna fredag har varit något helt speciellt. Jag fick nämligen besöka Urban Delis surdegshotell!
 
Urban Deli är huvudsakligen bageri och resturang. Men startade för tre år sedan, som ett stort skämt, världens första surdegshotell. Affärsidén går ut på att människor kan lämna in sina degar när de åker på semester. På hotellet blir degarna blir ompysslade, matade och överrösta med kärlek.
 
Under gymnasiet hade jag och mina vänner diverse interna skämt om surdegshotellet. Jag brukade alltid säga att jag ville göra ett reportage om det - och idag blev det verklighet. Det känns så roligt och jag är verkligen exalterad. Jag har en känsla av att det kommer bli ett grymt unikt reportage.
 


 

En favorit ur arkivet

 

White Tiger

Här kommer en andra omgång med osedda bilden. Jag älskar bild nummer ett eftersom jag lyckades fånga rörelsen där. Vilken är din favorit?
 



 

Julklappsinslagning & glöggdrickande

Glögg och årets första snö har alltid gått hand i hand. Men eftersom jag har flyttat till sveriges regnigaste stad så kan jag inte tillämpa traditionen här. Därför har jag skrivit om reglerna en smula och har nu dubbel tillåtelse att smutta på min glögg.

§1 Glögg intages när säsongens första snö faller utanför fönstret.
§1.1 Glögg intages när säsongens första snö faller utanför fönstret i din hemort.
§1.2 Glögg intages när julkappar paketeras in.


Tiger fur

Som slutprojekt i fotokursen på gymnasiet fotograferade jag porträttbilder. Här nedan ser min kompis Marias studiobilder.
 
Jag tycker att de bliv superfina!
 



 

En resa i tiden

Min senaste skoluppgift är att skriva ett reportage om en verksamhet. Därför tog jag kameran i ena handen och diktafonen i andra med destination Skansen.
 
I Skansens klädkammare blir kläder både tillverkade och lagade. Så alla gammaldags kläder som syns inne på Skansen är sydda i dessa rum.
 
Min moster och hennes chef sorterade alla knappas som syns på bild tre. Projektet tog två och en halv vecka!
 



Fjäriln vingad syns på Haga

Jag och mitt hjärta valde att tillbringa denna regniga söndag i tropisk värme. Fjärilarna och hajarna i Fjärilshuset är en dröm för den fotointresserade. Överallt hittade jag nya motiv som det var på gränsen till omöjligt att slita sig ifrån.
 
588 bilder senare sitter jag här och försöker välja ut guldkornen. Här kommer ett smakprov!
 


 

Lördag med Maria

Denna lördag har jag och Maria studsat genom huvudstaden. Dagen började med en promenad på Söder. Där gled vi runt och fotograferade tills spöregnet öste ner på oss. Genomblöta satte vi oss på första tunnelbana mot T-Centralen. Där var en enorm nazistdemonstration i full gång. Tack och lov hann vi därifrån innan kaoset började. Vi avslutade dagen med en busstur till på Nacka Forum. Shopping, fotografering och tjejsnack kan ju aldrig gå snett!
 
En perfekt lördag med andra ord!
 



Årets sista färgglada

Nu när löven är borta från träden så längtar jag som en galning efter nästkommande årstid.  Jag vill ha frost. Jag vill dricka glögg, baka pepparkakor och äta julgodis. Jag vill sätta upp julgardiner och pynta med adventsprydnader.

Jag vill inte ha regn, lera och gråtrist. Jag vill ha snö, is och vintermys!
Frågan är bara om årstiden vinter existerar i Stockholm.




Du fattas mig ♡

Idag skulle min fina mormor fyllt 70 år. Jag blir alltid lika förvånad när jag tänker på det - att hon var så ung när hon lämnade jorden. Endast 52 år. Jag var för liten för att minnas henne, samtidigt som hon älskade mig över allt annat. Just det känns så vemodigt. Varför minns jag inte hennes kärlek och varför fick jag aldrig möjlighet att besvara den fullt ut?

Jag har aldrig trott på andar eller liknande. Men i kväll tände jag tre ljus och viskade till henne: Släck ljusen om du finns här, mormor. Bevisa att du finns!

Tyvärr brinner fortfarande ljusen...
 

Bilden är tagen under min första julafton. Här syns en pluttig Andrea, en yngre mamma och min älskade mormor!

Spökbruden

Nu på förmiddagen har jag lekt lite i photoshop. Det är en helt underbar utbildning där jag får göra roliga saker hela dagarna!

Nedan syns min senaste lilla produktion. Tänk så enormt mycket det går att förändra och förbättra bilder!



Tema: miljö

I går har jag fotograferat några nya foton och arbetat med gamla. Den första gobiten är tagen i Östersund, men sedan länge bortglömd. I går hittade jag bilden på min hårddisk och kan inte förstå varför jag aldrig använt den tidigare!
 
Vilken bild gillar du mest?



Stoneface

I två veckor ska jag gå en liten photoshop-kurs. Eftersom programmet är oändligt kommer det bli skoj att lära sig lite nya trix.
 
Idag knåpade jag ihop denna bild.
 



RSS 2.0