Genom ett fisheye

Precis som en hund måste kameran rastas emellanåt. Tog med mitt fisheye-objektiv och oboy vad jag älskar det! Ska bli spännande att lära sig tips och trix med objektiver, för just nu känns mina bilder ganska tråkiga och platta. Men träning lär ge färdighet.
Plåtade lite testbilder för att tydligt se skillnaden mellan ett gammalt objektiv och det nya. Bilderna till vänster är fotograferade med Nikkor 18-105mm f/3.5. 
 

Min nya vapendragare

Bland alla klappar under granen låg denna krabat: ett fisheye-objektiv (Nikkor 10.5mm f/1:2.8). Alltid roligt med tillökning i kameraväskan. Ska bli spännande att testa det. Eftersom min kameras minneskortsläsare är trasig har jag inte hunnit använda objektiven än, men ska låna mammas kamera en sväng senare idag. 
 
 

På kyrkogården ✝

Alla måste få lite ljus i juletid. Eftersom ingen äldre slänkting finns med oss har det blivit lite av en tradition att besöka gravarna.
 



Två födelsedagsbarn

Alla goda ting är tre. Inte nog med att det ska köpas julklappar till hela bunten – både min mamma och pojkvän fyller år fyra dagar efter julafton. En dyr historia, det där.
 
Fredrik väcktes med kaffe och presenter på sängen. Även en annorlunda blomma som jag pysslat ihop stod på födelsedagsbricka. Cheesecaken hade pappa och Fredrik bakat. Imponerande nog var den verkligen supersmarrig.
 
Däremot råkade jag vara lite elak med stackars Fredde. Han är nämligen höjdrädd – så enormt rädd att han får hjärtklappning av att stå på marken och titta upp på höga byggnader. Därför kände jag för att skoja till det lite.
Full av förväntan öppnade han sin sista födelsedagspresent. Där i låg presentkort på fallskärmshoppning. Ångesten riktigt lyste i hans blick. Efter någon minut räckte jag fram ett annat kuvert, som han kunde välja istället för fallskärm. I den låg presentkort på Bodyflight. Det uppskattades betydligt mer.




Babyshower

Idag firades en graviditet för fullt. Babyshowerns huvudperson var Louise, min pojkväns syster. Det bjöds på toppenfika, trevligt sällskap och fina presenter. 
 
Nu kan det gärna få bli mars så vi får träffa den lilla 




Hej mitt vinterland ❄

Inatt föll små lurviga tussar ner får skyn. Nu är landskapet vitt och fint. Lycka.





Jul i Jämtland

Äntligen är jag tillbaks i mitt kära norr. Dagarna består till mesta dels av julfilmer, bakning, TV-spel och lek med min pojkväns syskonbarn. Har planerat att filma hela veckan och klippa ihop. Kan vara kul att göra till en tradition och blir fina minnen. Men min omgivning är inte lika peppade – att konstant få en kamera upptryckt i nyllet är tydligen ingen höjdare. 
 
Har även hunnit pynta två granar, och i morgon ska ännu en täckas av kulor. Igår passade jag även knäppa lite bilder på svärsysterns vovve Nico.
 

Förstår inte varför bilderna blir så dålig kvalité här på bloggen. Måste kolla upp det.
 

RSS 2.0