Liveupdate från Norge

Tre, motorlösa, bilder får sammanfatta helgen såhär långt.

På första bilden syns mitt presskort. Bild nummer två föreställer mitt "lördagsgodis" - 160 spänn fick jag betala för dessa godsaker. Helt galet! Utsikten från köket i vår stuga syns på bild nummer tre. Hade jag haft en sådan utsikt hemma hade jag nog övervägt att diska då och då.




Dags för årets första rallycross!

Idag bär det av mot Norge för en fullspäckad helg med rallycross, festligheter och härligt folk! Jag vet faktiskt inte var jag älskar mest: farten och spänningen på banan eller sammanhållningen i depån. Så jag känner på mig att denna lilla resa kommer att bli helt fantastisk!

 

Underbara kvällsfärger i norr

När jag ser en riktigt vacker solnedgång och färgglad himmel kan jag sällan hålla mig inne. Denna gång sprang jag ut med kameran i högsta hugg, iklädd pyjamas och Foppatofflor. Jag tvingades slåss med både mygg och knott, samtidigt som jag frös om händerna.

När jag kom in igen och såg hur magnifika färgerna blev även på bild kände jag att det var värt alla myggbett.





Årets första dopp!

Idag var det dags för årets kanske viktigaste premiär, nämligen det första doppet! 20 grader i vattnet, sol, spegelblankt och ett gäng mygg. Nu är det sommar!
 

Det var som katten!

Under en promenad med familjen stötte jag på denna söta linslus. Jag älskar katter och deras härliga, men oftast ganska knepiga, personligheter. Synd bara att det kliar i ögonen så fort jag gosar med dessa små varelser...





Magnifika macrobilder!

Sedan jag fick min nya kamera har jag känt mycket mer inspiration att fotografera. Jag plockade fram mitt macroobjektiv och tog en sväng på gården.

Tänk alla dessa äckliga och irriterande småsaker, som du i vanliga fall hatar, kan bli så tuffa på bild! Du upptäcker detaljer du inte visste fanns och ser världen ur ett nytt perspektiv! Jag inser nu att jag har fotat alldeles för lite macrobilder - så fler kommer det att bli!





Sjung om studentens lyckliga dag! ~Del 2~

Bildbomben nummer två har nu slagit ner! Dessa bilder är tagna från fikat med släkt och vänner. Tack kära ni för alla otroligt fina blommor, kort och genomtänkta presenter!

På sista bilden ser ni mina två stipendium som jag kammade hem. Den ena i fotografisk bild och den andra för goda studieprestationer. Jag kämpade mig även till 24 MVGn (av 27 lästa kurser). Något som jag, med mina höga krav, faktiskt är jävligt nöjd över!


Ljuva sommartid!


Sjung om studentens lyckliga dag! ~Del 1~

I onsdags var det min tur att i hällregn vifta med min studentmössa, sjunga falska till studentsånger och åka på ett flak med hörselskadande hög musik.

Jag höll igång från 05:15 till 04:30 på studentdagen - något som känns av i kroppen än. Min dag var trots det urkassa vädret helt underbar! Alla fina människor som kom för att uppvakta mig gjorde mig tårögd. Det var med blandat vemod och glädje som jag sa adjö till klasskamrater, lärare och skola. Jag kommer sakna allt det vardagliga och trygga - samtidigt som jag är redo för nya äventyr!

Under mina tre sista dagar på Wargentinsskolan har jag och klassen haft total mediabevakning. En dokumentärfilmare från SVT (mer info om det spännande projektet senare), TV4 samt de två lokaltidningarna Östersundsposten och Länstidningen. Det har varit väldigt lärorikt att se hur det fungerar "bakom kulliserna". Samtidigt har jag tvingats fundera ut mina svar innan jag pratar - något som är ovanligt för mig.

Det känns passande med två bildbomber från min student! Här kommer det första gänget från dagen.

En ny familjemedlem!

Jag har fått en ny kamera i studentpresent - en Nikon D300s!
 
Jag verkligen älskar snabbheten i den! Den är dock väldigt annorlunda jämfört med min gamla kamera eftersom det är en "proffskamera", så det kommer ta ett tag innan jag lär mig hur den fungerar. Men jag tror att den kommer bli super för mig!
 
Nu gäller det bara att öva, öva, öva. Vilket jag har gott om tid för.


STUDENT!!

Bilder från min student kommer när jag har insett vad tusan som har hänt! 

Tills vidare kan ni spana in en film med min klass på ÖP (Östersunds Posten) från gårdagens student. På filmen ser ni bland annat en lycklig och förvirrad Andrea som letar efter sin klass och slåss med spindelmannen.

(Klicka på bilden för att komma till filmen)

Snart snäller det!


RSS 2.0