Lycklig som ett barn

 
Idag hängde jag och Fredrik på Grönan. Det var kanonväder och inte lika mycket folk som det brukar vara på sommaren. Dagens höjdpunkt var Insane – den lila bergochdalbanan som är byggd på höjden. Fredrik är otroligt höjdrädd och skrek med panikslagen röst hela åkturen, medan jag satt bredvid och tjöt av skratt.

Jag skrek däremot en och annan gång i spökhuset. Är det någonting jag inte klarar av så är det när saker hoppar fram plötsligt – vilket alla spöken såklart gjorde. Vissa gånger kändes det som hjärtat hoppade över ett slag och jag skrek "Fredrik, jag svimmar" samtidigt som jag skrattade hysteriskt.
De senaste åren har spökhuset varit ganska mesigt, så det var kul att få bli lite skrämd denna gång.
 
Vi åt munkar, spelade bort pengar på chokladhjul och jag vann en duell på slangbella. Med andra ord, en perfekt sensommardag.

Hej hej skola


I måndags kom vardagen tillbaka och slog mig i ansiktet. Totalt ovälkommen efter en skön ledighet med massa sol och bad. Samtidigt är det kul att komma igång med skrivandet på allvar igen - och rasta kameran lite oftare. Och det är ju faktiskt bara ett år kvar innan jag kan kalla mig själv journalist - och ta mig an mediabranschen på allvar.
Men att mornarna startar kvart över sex, det hade jag gärna skippat.

Längs gatan i Camden Town

En annan sevärdhet vi besökte i London var Camden Town. Jag hade i uppgift att skriva ett resereportage, så i en dag gick jag runt där och pratade med människor. Det var verkligen en spännande miljö, så olikt lilla lagom-Sverige.

En spännande kille som jag träffade ser ni på fjärde bilden. Han är en spanjor som nyligen flyttat till London för att måla på converse. Sådan modig och häftig grej att göra. Jag beundrar människor som bara vågar dra till ett annat land och testa något nytt.
Och priset för ett egendesignat mästerverk? Din skostorlek i pund.

 
 

A brighter home

Nu när hösten närmar sig älskar jag att mysa till det med massa ljus. En favorit är den här gröna lanternen. Den lyser helt underbart fint i bokhyllan.
 
 

The Color Run Stockholm

Vilken färgfest The Color Run skapade i Tantolunden här i Stockholm. Hundratals glada människor tog sig runt den fem kilometer långa banan - för att förvandlas till levande regnbågar. Charmen är att du inte behöver vara någon elitidrottare för att delta. Jag såg små barn i vagnar, äldre damer med kryckor och grabbar i rullstolar. Helt underbart!

Jag kan lova en sak: nästa år står jag inte på sidan med en kamera.
 

 

Sensommar och feber

Jag har varit krasslig de senaste dagarna. Därför har tekoppen åkt fram och den stickade tröjan på. Det är min sista helg innan skolan börjar igen. Så himla typiskt att bli sjuk!
Men samtidigt som jag älskar sommaren kan jag inte låta bli att längta till hösten.
 
 

London från en buss

Som några säkert minns fick jag en Londonresa av Fredrik i 20-årspresent. Så i maj bar det av. Vi bodde på ett jättefint hotell, nära Oxford Street och Hyde Park.

Självklart var det tunnelbanestrejk när vi var där - så det blev en utmaning att ta sig någonstans. Därför passade vi på att åka genom staden på en turistbuss tak en av dagarna. Väldigt mysigt och roliga att alla de klassiska sevärdheterna som The London Eye, Buckingham Palace, The Tower Bridge, Piccadilly Circus och Big Ben. Det är verkligen en otroligt vacker stad som får fina Stockholm att blekna i jämförelse.


 

Högst upp på önskelistan

 Bilderna tillhör respektive företag

Full gas @ Rallycross-VM i Höljes

Jag älskar att fotografera motorsport - trots att det är bland det svåraste jag vet. Att stå med en helskottas tung kamera (stort objektiv, batterigrepp och kamerahus) i flera timmar för att, på sin höjd, få 30 bra bilder är tufft. Men det är utmaningen som gör det så himla skoj.
 
 

Midnight blue

Efter en sväng på stan fick två nödvändigheter följa med hem. När jag fick min Michael Kors-väska lovade jag min pojkvän att aldrig köpa en ny väska... Nu, fyra månader senare, har jag tre nya väskor i min samling.

Men till mitt försvar var den blå godingen på rea. Och en tjej kan aldrig ha för många väskor.

 
 

Bäst i världen

Rallycross-VM i Höljes.
Årets absoluta höljpunkt.

I nio år har jag, första helgen i Juli, besökt Värmland för rallycrossens skull. Min mamma jobbar med motorsport, så det har blivit en naturlig del i min uppväxt. Nytt för i år var att jag frilansade som fotograf åt en Värmländsk tidning.
 
 

Hej å hå, kämpa på!

Idag åkte de slita springskorna på igen - efter en allt för lång tid på hyllan. Tre kilometer kändes som en vettig start. Men trots att jag lovat mig själv att ta det lugnt låg jag död på marken när passet var över. Hjärnan minns att jag har orkat 8 kilometer utan problem medan kroppen skriker något helt annat.

Målet är att kötta en mil innan snön faller. Men tills dess njuter jag av en god smoothie på kvarg och blåbär.
 
 

Gröna växter - bruna fingrar

Något jag älskar att fylla mitt hem med är gröna växter. Problemet är bara att jag och sambon glömmer bort att vattna dem - vilket slutar med att bruna löv ligger överallt på golvet. Men nu ska det bli ändring på det.
Här den senaste plantan i familjen, en lyckopalm som den så fint heter.
 

Nytt i garderoben

 
 
 

En solig dag på Kolmården

Igår besökte vi Kolmården tillsammans med Fredriks syster och hennes pojkvän. Vi åt rosa glass, sprang mellan alla djuren och glassade i solen. Jag har alltid drömt om att få se en snöleopard - så det var helt underbart att äntligen få se en.

Elefanterna var också en fröjd att se. Min lilla, lilla hemby i Jämtland fick nämligen de två elefanterna som en gåva av det Thailändska kungahuset. Men eftersom vi inte kunde ha dem så fick de flytta in till Kolmården. Jag försökte sno tillbaka elefantbebisen - men han fick inte plats i bilen...

Delfinshowen toppade hela resan och var alldeles underbar. Jag satt med gåshud och tårarna rinnande längs kinderna. Det är magiskt hur duktiga och fina djur det är. Åååååååh.

 

Älskade ungar

Jag är verkligen så tacksam över att jag är omgiven av så många gudomligt fina små liv. Tre av liven ser ni på bilderna nedan. De är mina kusinbarn och är ett återkommande motiv här i bloggen. Dessa bilder tog jag 20 juli och minstingen på bilden är Melina, då ynka enmånad gammal.


 

Finfrämmande i storstaden

Den här helgen har vi besök av Fredriks syster och hennes pojkvän. Idag guidade vi runt dem i Gamla stan en sväng innan vi shoppade loss på stan. Nu är jag tusen kronor fattigare - men en himla massa kläder rikare.

Imorgon bär det av till Kolmården, åh det ska bli vansinnigt skoj.

 

En färgklick på väggen

Just nu pryder inramat omslagspapper väggen i vardagsrummet. Jag har beställt en av mina egna bilder som ska ramas in - men det kan ta ett tag innan den kommer. Så istället för att låta ramen stå i garderoben fick en snutt presentpapper göra lite nytta.
 

| Omslagspapper Ikea | Ram Ikea | Randig kudde Hemtex | Rutig kudde Ikea |

Kära Liatorp

Nu är möblerna äntligen på plats i TV-rummet och allt smått är upplockat. Setet heter Liatorp och kommer från Ikea - åh som jag älskar det. Så vitt och ljust och härligt om man jämför med våra gamla möbler. Tapeten kommer från Rusta och blir verkligen pricken över i:et som lyfter hel rummet.


Full fart på crosskart-SM

I slutet av juli var jag och familjen på crosskart-SM uppe i Älvsbyn. Det var ett perfekt tillfälle att träna på att fotografera snabba motiv.


Fixar och donar

Det må ha varit många timmars slit - men tusan vad fint det blir!

Min pappa och hans kompis var här förra veckan - de satte igen en dörr och tapetserade. Igår åkte jag till Ikea och handlade nytt till vardagsrummet. Vi har slitit som djur och monterat möbler och skruvat hyllor och fixat gardiner och packat upp och vikt och släpat och sysslat och pysslat.
Trots att det fortfarande är kaos så börjar det likna ett hem igen. Ett hem som är ännu bättre och finare än för en vecka sedan.

Här kommer en liten sneakpeek på vardagsrummet.

 

Med spring i benen

Imorgon klockan 08.00 bär det av. Bort från Jämtlands djupa skogar och hem till Stockholm. Det är verkligen med blandade känslor. Två stora plus är att jag får komma hem till min Fredrik igen och att vi renoverar lägenheten. Så jag har en hel del inredning att stå i en tid framöver, vilket är underbart. Det största minuset är nog att jag måste lämna dessa två guldklimpar - Fredriks syskonbarn.

Så för att verkligen ta vara på sista dagen här "kidnappade" jag och barnens moster dem för en dag med lek och gos och bad och mjukglass.
 
 

Barn av vår tid

 

Sol och moln och bad och blåst

Gårdagen spenderads i vår stuga uppe vid sjön. Det var lika mycket moln och blåst som soltimmar. Men jag och vädret kompromissade lite- och tillslut fick jag 25 grader i vattnet.
"Helt OK" med andra ord.

 

RSS 2.0