Vi tar i och sjunger på gymnasiets sista vers!




Könsrollet hit och dit!

Att vara ren och fin, sitta still, klä sig i klänning eller låta bli alla saker som anses "pojkaktiga"?
 
Nej, det var inte alls min melodi som barn! Fart, motorer, sport och stuntmantrix var ju så mycket roligare! Rosa var värre än läxor och vita byxor höll den ljusa färgen i max två timmar.
 
Jag var en pojkflicka, eller kanske dåtidens hen? Jag valde att leka med både dockor och bilar. Jag valde att spela fotboll och rida. Jag valde att klä mig i keps och huvtröja. Jag valde att inte bry mig om vad andra tyckte. Jag valde att inte lägga fokus på utseendet. Jag valde att vara mig själv. Jag fick vara ett barn!

Smink användes endast för att spexa, eller på disco. Klänning? Möjligen på skolavslutningen. BH i fjärde klass? Nä.

Idag är världen annorlunda. Småtjejer sminkar sig och jag har hört sjuåringar fråga "Ser jag tjock ut i denna topp?". Många av barnen har blivit som de vuxna - utseendefixerade och rädda för att sticka ut från mängden.
 
Detta är inte meningen att bli ett inlägg med smarta liknelser och intressanta genus-betraktelser. Jag ville mest konstatera en sak: Jag är evigt tacksam över att mina föräldrar uppfostrade mig till att våga vara den jag vill. Jag växte upp när det var tillåtet för tjejer att leka med bilar!
 

En bal på slottet

Igår hade jag min efterlängtade bal. Jag kände mig som en prinsessa och hade en underbar kväll! Det är helt klart ett minne för livet och hela kvällen känns nästan oslagbar.
 
Nervös och förväntansfull som ett litet barn på julafton anlände jag i inget mindre än Erik och Mackans motorsoffa! En sån unik entré är faktiskt kvällens höjdpunkt. Allas blickar var obetalbara. Ett extra varmt tack till alla som gjorde detta möjligt!

Min kväll kan summeras med tre ord: Helt makalöst fantastisk! 
 

Blå balbilder

Idag agerade jag fotograf! Motivet var min pojkväns syster och platsen var hennes bal.

Det var väldigt utmanande att få bra bilder samtidigt som jag trängdes med alla hundratals människor som också jagade den perfekta bilden. Trots allt är jag nöjd och fick några fina bilder på henne! Det var roligt att se hur uppklädda och himla fina alla var. Jag blev storförtjust i många klänningar - fast jag tycker såklart att min egen pärla är finast av alla.
 
På fredag är det min dag och dags för balen. Som jag längtar!




Lyssna och njut

Jag tycker att ni alla borde spana in min grymma vän Cornelia! Hon är otroligt duktig och har verkligen en säregen röst. Jag kan svära på att hon kommer gå långt! Därför tänkte jag att ni som tittar in här på min blogg ska få möjligheten att i framtiden skryta lite: "Jag hörde Cornelia innan hon blev känd!"

 

Två bilder, en dag

Jag älskar hur dessa två bilder skiljer sig från varandra! De är tagna samma dag, den ena på eftermiddagen och den andra på kvällen. Tänk att färgerna och ljuset kan ändras så mycket på bara några timmar!

Moder jord är otrolig, vilken bild tycker du mest om?



Jag svävar på små moln

Min lilla tripp till Stockholm hade faktiskt ett syfte: att gå på en intervju till en folkhögskola. För en vecka sen plingade det till i min mobiltelefon. Detta sms hade anlänt!


Just nu känner jag en otrolig lättnad! Jag har inte tagit studenten än - däremot har jag redan en vidareutbildning! Det känns så vansinnigt bra och jag är nu ett steg närmare mina journalistdrömmar.

Men jag känner mig faktiskt lite nervös över flytten till Stockholm. I nuläget bor jag 12 mil från familjen och kan åka hem varje helg. I framtiden kommer vi att träffas betydligt mer sällan! Det känns vemodigt, samtidigt är det ett steg i livet att prova på andra städer.
Jag är redo att stå på egna ben!

Photoshop-uppdrag från lilla mamma...



Fem små fyrkantiga bilder.


En fartfylld dag!

Här kommer fyra bilder från min dag. Bild nummer ett och fyra är tagna på Drottningholms slott. Den andra bilden tog jag när vi var och kikade på min framtida lägenhet (jepp, jag planerar att bli Stockholmare). Ett riktigt tufft och envist träd som kämpar sig upp där på stenen! Bilden på mig är tagen på väg hem från intervjuen.

Shopping. Fotografering. Shopping. Intervju. Shopping. Min dag har alltså varit kanon och enormt utmattande!


Fler bilder från "En dag på Jamtli"

Här kommer ytterligare gäng bilder som jag fotograferade förra veckan. Temat är samma som sist, annorlunda porträtt ur ovanliga vinklar. Min favoritbild denna gång är den sista! Jag gillar formen och uttrycket i den bilden, den är precis som mitt tema: annorlunda och ovanlig.
 





En liten update från huvudstaden

I eftermiddags anlände jag och familjen till huduvstaden. Jag sov bort 20 mil - det är en väldigt mysko känsla att somna i Hudiksvall och vakna vid Uppsala! Man känner sig så vilsen och förvirrad, lite som när man skruvar om klockan. Jag hann dessutom uppleva en mindre rusningstrafik.
 
Imorgon väntar shopping, fotografering på Drottningholm och en liten intervju. Livet känns kanon just nu och denna lilla ledighet kom verkligen passande! Nu är mitt fysiska tillstånd fullkomligt supertrött - det är underligt hur utmattande det kan vara att åka bil och studsa studsmatta!
 

Bjuder på en bild på mig som min kompis Izabella har tagit

På resande fot


Fundering och framtidsplanering

Just nu är det mycket som snurrar i huvudet. Det är drygt en månad kvar av min gymnasietid och vardagen är fylld av massa måsten. Jag har sökt flera journalistutbildningar och huvudplanen är at studera vidare i höst. Samtidigt har jag lite andra småsaker på gång. Dock har har börjat fundera mer kring framtiden och andra mål jag har.

Jag vet att jag vill arbeta som journalist - att kunna försörja sig på att uttrycka sig i text är verkligen drömmen. Samtidigt är jag väldigt intresserad av grafisk design och jag älskar att trixa med design och layout. Dessutom trivs jag som fisken i vattnet med kameran i handen! Jag älskar att fotografera och är dessutom rätt så bra på det.

Just nu har jag miljoner idéer och drömmar. Jag funderar på vilka möjligheter som finns med att skapa ett eget litet företag vid sidan om pluggandet. Jag vill jag göra broschyrer och hemsidor ena dagen medan jag andra dagen vill fotografera porträtt. Det finns så himla mycket som jag vill, jag undrar bara hur jag ska få tiden att räcka till.

Så finns det någon där ute som är intresserad av min kunskap så får ni lov att hojta till!


Studiofotografering och studentfix

Här kommer några bilder från gårdagens studiofotografering. Just nu håller jag på med mitt stutprojekt i Foto C: Att fotografera mina vänner i student/balkläder, samt vanliga porträttfotograferingar. Det är roligt att blanda traditionella motiv med kreativa vinklar. Modellen på bilderna nedan är min fina vän Ester!

Om 35 dagar bär vi denna vita mössa för sista gången. Helt galet hur snabbt tiden går!



RSS 2.0