I drömmarnas land

Mina kusiner ploppar ut bebisar titt som tätt och jag kunde inte vara gladare. Det finns nämligen ingenting roligare att fotografera än barn. Det senaste, och än så länge lugnaste, tillskottet är den ursöta grabben på bilderna nedan.




Morgonpasset under eftermiddag

Äntligen har jag fått fast anställning som Morgonpassets nya programledare. Eller inte. Men jag fick i alla fall komma dit och leva lite rövare.
 
Vi hade ett valfritt studiebesök inplanerat i schemat - så jag och tre klasskompisar åkte till Sveriges Radio för att spana in favoritprogrammets studio. Producenten Charlotte visade oss runt och svarade på nyfikna frågor. Riktigt skoj och jag funderar nu på att strunta i journalistkarriären och satsa på att prata i radio hela dagarna. Typ.
 



Je t'aime

 

Barnfotografering

En av planerna i sommar är att extraknäcka lite genom att fotografera. Jag har länge velat starta ett eget företag, så tänkte därför använda sommarlovet till att testa på det. Jag älskar att fotografera barn och tanken är att främst fotografera familjer.
Så vad är bättre träning än två urgulliga kusinbarn?




Rally(cross)brudar

Idag tog jag med mig anteckningsblocket och kameran till Stockholmsmässan. Jag ska nämligen göra ett reportag om motorsportaren Ramona Karlsson - som blir den första tjejen i världen att tävla i rallycross.

Verkligen en trevlig tjej, med skinn på näsan, som hade mycket intressant att berätta. Jag fick höra om allt från bilbränder och karriärsbyten till hennes uppväxt och hur det är att vara kvinna inom motorsporten.
Så jag är övertygad att reportaget kommer bli hur bra som helst.

Det var väldigt svårfotograferat på mässan. Spotlight i taket gav konstiga skuggor och gulaktiga nyanser. Men jag gjorde det bästa av situationen.




Läderlapen

Idag anlände det senaste tillskottet i elektronikfamiljen. En mini-laptop - utrustad med touch och hela paketet. Hen har redan fått namnet läderlapen och ska följa med mig på alla resor framöver. Ju mindre dator desto mer kläder och skor får plats i resväskan, tänkte jag och slog till på en 11,6:tummare på 1,5 kilo.

Så nu är det slut på dåliga ursäkter till att jag aldrig uppdaterar bloggen. Och jag håller tummarna för att lillen klarar av att ha både Photoshop och Bridge öppet samtidigt.

 

Ferry tale of Stockholm

Det som i söndags skulle bli en långpromenad slutade med fotografering på en djurgårdsfärja. Självklart med mellanlandning i Slussen för standardfika på Götgatsbacken. Riktigt trevligt att både få rasta kameran och snacka strunt.

Men efter en helg med kameran runt halsen (plus en tung ryggsäck och oergonomiska ställningar framför datorn) har jag åkt på världens nackspärr. Så typiskt! Så fort jag är bra i nacken ska jag börja träna den och magen på allvar. Det gäller att förebygga de klassiska fotografskadorna.

 
 

Nyttig njutning

I två månader jag har skippat godis, chips och annat skräp. Resultatet? Jag har hittat nyttigare alternativ som är så mycket godare. På min födelsedag fick jag boken "101 smoothies" - fylld med inspirerande, och relativt nyttiga, smoothies.

Jordgubbsshaken nedan uppmanar jag alla som läser detta att testa. Så himmelsk god och lätt att göra. Seså, iväg med er till köket och sätt igång!
 
 

En plats i solen

Från blä till yeah - så kan man sammanfatta vår balkongs förvandling.

I fredags reste jag och sambon runt i hela Stockholm för att köpa trall och stolar och dynor och bord och massa lull-lull. Sicken skillnad det blev. Nu plötsligt känns det helt överkomligt att spendera sommaren på heltid i huvudstaden. Balkonghäng sena sommarkvällar kan inte slå fel.

Men det är långt ifrån klart. Växter, blomlådor och en stor golvkruka ska upp tillsammans med massa ljus - först då är jag nöjd. Jag är inte heller ett stort fan av färgen på möblerna, så ommålning blir ett projekt till nästa sommar.

 

RSS 2.0