Ett litet tal från hjärtat, till alla douchebags

När jag var ute på krogen i fredags la jag märke till en sak: hur fulla killar behandlar oss tjejer.  Detta gäller såklart inte alla killar – men jag måste säga att det kryllade av douchebags!

Låt mig dela med mig av några små konstateranden från kvällen.
1. Vi tjejer har bröst. Vi ser bra ut. Vi dansar. Ibland vickar vi lite på rumpan. Vi skrattar och har kul.
2. Ni killar är fulla. Ni tycker att vi ser extremt bra ut efter några öl. Ni dansar. Ni är sugna på lite myspys. Ni skrattar och har kul.

Såhär långt ser allt okej ut, eller hur? Dock stötte jag på ett smärre problem. Flera av de killar som är sugna på lite myspys förstår varken fina pikar eller skrikande ”NEJ, jag vill INTE!!”. Samtidigt anser killarna att bara för att en tjej dansar loss så är det helt okej att pilla lite på rumpan, sträcka sig efter brösten och tafsa hejvilt.

En kille, som var väldigt närgången, trodde jag signalerade grönt ljus när jag i själva verket försökte trycka bort honom. Jag trycker alltså med all kraft bort honom från mig, hur sjutton kan det tolkas som att jag vill hångla?  Men okej, det kanske klassas som en liten pik. Jag kanske var otydlig.

Min kompis däremot var lite mer rak på sak när killarna tryckte sig mot henne.
Kille: Du är vacker!
Min kompis är tyst
Kille: Vill du dansa?
Kompis: Nej.
Kille: Kan jag få ditt nummer?
Kompis: Nej.
Kille: Kan jag lägga till dig på Facebook?
Kompis: Nej.

Det är väl inte otydligt? Det måste väl ändå klassas som raka puckar? Men inte då! Killen följde efter henne hela kvällen och väntade på grönt ljus – utan att lyckas.


Samtidigt som jag ser det komiska i det hela blir jag lite upprörd. Varför tar så många killar sig friheten att göra som de vill med oss tjejer? Jag har pojkvän sedan en lång tid tillbaka och är verkligen inte intresserad av översexuella och fulla killar på krogen. Men trots att jag inte visar något som helst intresse för dem så kommer dem efter mig. Gång, på gång, på gång.

Så snälla killar, lyssna på mig nu. Jag tycker det är roligt att dansa och rockar gärna loss på dansgolvet tillsammans med dig. Det betyder däremot inte att jag är intresserad av något mer. Så när du funderar på att smeka/gnida/kyssa mig – LÅT BLI!


Invandrarhat

 
"Invandrar-tjej": Jag hatar Stockholm! Det är så mycket invandrare där!
Jag och mamma kollar lite undrande på varandra
"Invandrar-tjej": Ja, nu är ju jag också invandrare men...

Hemsidebygg och JavaScriptsstrul

Sitter på skolan och krånglar med webbdesign. Det är helt klart superkul - när det går bra vill säga. Just nu strular allt för mig och jag har kört fast i JavaScript-träsket. Hittar jag ingen lösning snart slår jag någon. Med tangentbordet. I huvudet. Hårt.


Hakuna matata, polarn!

Denna dag har jag haft en sådan där ta-det-lugnt-och-gör-inget-vettigt-dag. Jag och pojken på bilden har sovit länge, spelat playstation, kollat på TV-serier, promenerat lite (vi fick lov att gå hem eftersom jag klev ner i en grop med vatten...) och myst. Ikväll står Solsidan och Partaj på schemat. Alltså är allt som det ska vara, en söndag som denna!

Jag hoppas att alla där ute har haft en lika fin dag!


Älskade söndagsfrukost!


Detaljer från dagens nyinköpta

| Bikbok 349 kr |

Girls night out

Igår hade jag och några tjejkompisar en äkta tjejkväll. Tacos, bilåkning, musikspelande, egobilder och dansande på krogen stod på schemat. En toppenkväll med andra ord!
 
 
Idag mår jag som jag förtjänar... Det vill säga toppenbra! Ett litet visdomsord från duktiga-Andrea till alla er där ute: drick mindre för att slippa bakfylla.
 
Här kommer några bilder från min kväll, innan utgången:
 
Jag träffade förresten en bloggläsare (Haha!) på krogen som önskade bättre uppdatering i bloggen - så jag ska försöka uppfylla din önskan!

En dag på Jamtli

Dagen har spenderats på ett museum här i Östersund, Jamtli. Vi var där med uppdraget att ta några bra bilder. Jag valde att fotografera annorlunda porträtt ur ovanliga vinklar.
 
Här är några av bilderna, fler kommer senare.





Vita Solero-kulor

Plötsligt idag började det regna. Men inte vad som helst, utan Solero-kulor!

Ovädret höll i sig i några ynka minuter, men snabb och nördig som jag är hann jag hämta kameran och fotografera hagelskuren. Himlen öppnade sig verkligen helt under två minuter och allt som syntes när jag tittade ut var vitt, vitt, vitt. Det är helt vansinnigt hur snabbt mitt balkonggolv täcktes av vita kulor. Dessutom såg det smarrigt ut, lite som glass!


Förvirringens dag

Jag är ofta lite sådär härligt förvirrad. Alltså tillräckligt förvirrad för att vimsa bort mig i vardagen och misslyckas - men inte så pass förvirrad så att det ställer till med större bekymmer. Men någon gång per månad når mitt förvirrade tillstånd nya höjder.
 
Idag är en sådan dag som min hjärna verkar ligga inuti en plastpåse: den finns där inne i mitt huvud, men utbyter ingen information med kroppen.
 
Idag har jag...
... ställt mjölken i köksskåpet.
... lyckats få en låda att fastna (tack vare slarvigt inlagda bestick som stack upp).
... plockat fram två knivar. Förvånat kollade jag på besticken och kunde först inte förstå varför det inte gick att ta upp mat med någon av dem.
... misslyckats med att tillverkat en elkontakt (var den plötsligt kontakt-skapar-kursen kommer ifrån har jag ingen aning om).
... gått in i väggen, bokstavligt talat.
... tagit på mig på mig grythandsken på vänsterhanden och tänk putta in plåten med högerhanden (tack övre makter för att jag kom på mig i sista stund).
... snubblat.
... bränt mig på plattången.
... sprungit till bussen.
... jävlats med en skrivare i en halvtimme utan att få någonting att bli rätt.
... glömt vilken dag det är.
Jag kommer nu i skrivande stund på att jag har glömt att göra massa som måste göras.
 
Jag och min hjärna snurrar runt såhär just nu

Grus under hjulen

Tog fram min darling ur garderoben för årets första tur. Jag är verkligen urusel på att åka, men jag gillar känslan av att glida fram.
 
Snö är däremot favoritunderlaget.
 

Ett smärtsamt fynd

För några veckor sedan blev dessa skönheter mina. Jag har aldrig varit ballerina-tjejen - men dessa skor fastnade jag för! Diggar de guldiga nitarna och att skorna gick loss på endast 200 kr.

Dessvärre är det ett smärtsamt fynd. Jag gick nyss ut för att njuta av vårsolen och passade då på att inviga mina nya skor. Efter en promenad på 500 meter hade jag så ont att jag knappt kunde gå. När jag efter många plågsamma steg kom hem spanade jag in mina hälar och såg två stora och blodiga skavsår!

Okej, visst, fine. Skavsår är något som man får räkna med - men efter 500 meter?! Jag måste ha underliga fötter...


Bloggarens fotoknep

Helgen har varit den mysigaste på länge! Har riktigt slappnat av och njutit av vädret.

Tänkte passa på att visa en "före och efter"-bild som min mamma tog på mig och min prins. Jag arbetar ofta i Photoshop för att få bilderna lite bättre än originalet. Sedan så är det roligt att experimentera - det finns verkligen miljoner olika funktioner!

Oftast när jag fixar mina bilder ändrar jag i "kurvor" eller gör bilden svart/vit. Här nedan har jag ändrat i "lyster" och "mättnad". Otroligt hur mycket somrigare bilden kan bli genom lite trix!

 

Min fyrbenta och lurviga kompis


Framtid och dåtid

En dag som denna har jag exprimenterat i skolans fotostudio. Bilderna är tagna med lång slutartid (10-15 sek) och belysta med ficklampor som vi sprang omkring med. Jag tycker det blir en cool effekt i bilderna!
 
De teman jag fotograferar just nu är framtid och dåtid. Nedan ser ni resultatet av tema framtid.




Nytt i bloggen

Jag har en webbdesignuppgift i skolan där jag gjorde en variant av min gamla header. Alltid skoj med lite variation!
 
Vilken tycker ni bäst om?





Känslan när man är klar med allt... Den känslan äger!


En bild säger mer än tusen ord...


Gruppfotografering ~ del 2

Här kommer del två av gårdagens fotografering. Mina personliga favoriter är den första bilden, samt den sista.

Vilken tycker du bäst om?


Gruppfotografering ~ del 1

Idag har jag haft fotolektion hela dagen. Det är alltid skoj att få vara kreativ i slutet av veckan! Jag slänger upp två av bilderna nu, så kommer fler bilder upp senare.

Den första bilden är min absoluta favorit - ser ni det intressanta i bilden?




- Hoj hoj!

Idag hämtade jag ut den dyraste mössa jag någonsin ägt! Det värsta är att jag inte ens tycker att studentmössor är snygga. Men det är väl en sådan där en-gång-i-livet-grej som jag bara inte får missa. Dessutom ser jag ut som en gammal och underlig sjökapten i hatten, så just därför är det kanske tur att det är en endast-en-gång-i-livet-mössan

Nu börjar slutet av gymnasiet närma sig på allvar.




RSS 2.0