Petter får Slussen att skaka

Sveriges nationaldag firades på Slussen. Petter levererade en förstklassig konsert, som sändes live på Nyhetsmorgon. Det var även världspremiär för den trallvänliga låten Leva & dö.
 
Jag fick även sätta min nya kamera, Olympus E-M10, på prov. Kan bara säga att det är imponerande hur den lilla rackaren kan ta bilder i så bra kvalité. En kamera jag rekommenderar till både proffs och hobbyfotografer.

Klicka in här för att se mig dansa loss i TV och höra Petters nya låt.
 



Alla bilder ägs av mig. Vill du låna någon måste du fråga först och skriva "Foto: Andrea Ivares Berglind"

Hello världen!

Sådär ja! Nu kan denna 21-åring titulera sig som journalist. Vilken härlig känsla det är att skriva de orden. Så små för världen, men gigantiska för mig.
 
Tänk om jag kunde resa tillbaka i tiden. Då skulle jag hälsa på den fjortonåriga Andrea. Hon som precis gjort sin första intervju för skoltidningen, med rapparen Petter. Hon som oroade sig för betyg och gymnasieskolor. Hon som kände att hon inte dög till, hur mycket hon än försökte. Hon som ville bli journalist, trotsa jantelagen och uppleva världen utanför byhålan.

Till henne skulle jag säga:
Det löser sig.
Du kommer att komma in på medieprogrammet. Du kommer gå ut med bra gymnasiebetyg. Du får din första helsida i Expressen som sextonåring. Du kommer in på journalistutbildningen. Du får drömpraktikerna. Du kommer lyckas med det där reportaget på 12 000 tecken.
Så sluta oroa dig.


Nu sitter jag här. Arbetslös och utan pengar som rullar in varje månad  men med en jädra drivkraft.
Jag är inte ens orolig, ingen ångest. För livet löser sig. Alltid.

 
 

RSS 2.0